Drake betitelt More Life project als ‘playlist’

Drake-banner.png

Nauwelijks bekomen van Views ( april 2016),  is dan eindelijk de release van ‘More Life ‘ (2017) . Drake stak de draak met zijn fans, en alle mensen in de music business door telkens de geboorte van ‘More Life’ aan te kondigen.

Zelf noemt Drake zijn ‘More Life ‘ project een ‘playlist’.

Hiermee hengelt de rapper nadrukkelijk naar meer streaming via Tidal en Sportify dan het album ‘Views’. Niet zo gek als je bedenkt dat ‘More life’ al voor de derde op een volgende week nummer 1 staat op de Billboard 200 Toplijst. Heel slim heeft hij zijn 22 nummers tellende ‘playlist ‘ samengesteld met bijdragen van Black Coffee & Jorga Smth ‘Get it together’, Quavo & Travis Scott in ‘Portland’, ‘ Partynextdoor in ‘Since way back’,  2 Chainz & Young Thug  met ‘Sacrifices (een prima lock-down met voorzien van een slow-beat), en soulvolle achtergrondvocalen  in ‘Do not distrurb’.

Daarnaast heeft Meneer Drake ‘leentje buur’ gespeeld bij Earth Wind & Fire in ‘Glow’, met ondersteuning van niemand minder dan Kanye West.

De outro van ‘Glow’ wordt gevuld door ‘Devotion’, een dikke hit van E,W &F in 1974.

 


 ‘More life ‘ zag op 18 maart 2017 het levenslicht , na verscheidene ‘valse’ meldingen. Eerst kondigde hij het project aan op 23 oktober 2016 (de dag voor zijn verjaardag)  op de 32ste Episode van OVO Sound Radio.  De totstandkoming  van dit album kwam door de waarschijnlijke inspiratie van Vybz Kartel, die ooit een lied schreef met de titel ‘ More Life’ in het begin van Zeros. Volgens Drake is Vybz Kartel is van zijn grootste inspirators , en een van zijn favoriete artiesten.  ‘Je praat over een man die uit een land komt met een eigen cultuur, die je  vervolgens gaat idealiseren.  Ik ben naar Jamaica geweest toen de Gully Gaza aan de gang was, ook daarna was ik er, en het doet er niet zegt Drake; Vybz Kartel is voor de lokale bevolking een icoon’.  Voor mij een inspiratiebron maar ook voor mijn compaan : Partynextdoor.