Kim Waters : My Loves

 

Kim-Waters- myloves.jpeg

Na zijn debuut met de CD ‘Sweet & Saxy’ in 1988 op het Warlock label staat de teller voor saxofonist Kim Waters op 19 albums. Hij debuteerde in een fase dat er vacuum was ontstaan, wie zich de opvolger van King Curtis kon noemen. Want behalve Gerald Albright die de meeste aanspraak maakt op de titel ‘ King of the Sax, moet Waters rekening houden met zijn tijdgenoten Najee, Euge Groove, Dave Koz, Boney James.

Ondanks de grote concurrenten en sterren om zich heen, heeft hij zich staande kunnen houden met rustige, behoudende jazz; mede door een langdurig verblijf onder de paraplu van het Shananice label. Waters z’n stukken ademen niet de rancuneuze tonen. Hij zoekt zorgvuldig zijn nummers en gastvocalisten uit. Af en toe covert hij een bestaand soul of jazz standaard werk. Anders dan de anderen legt hij zich toe zich op sopraan sax , en soms blaast hij vrolijk op de altsaxofoon. Zijn nummers zijn meestal van eigen hand, of krijgt hij ondersteuning van bevriende collega’s als Brian Bromberg, Chuck Loeb. Kim Waters zijn geluid is herkenbaar aan de gevoelige melodieën, en virtuoze improvisaties uit de sopraan. Dat laatste hoor je over duidelijk in Minnie Ripperton’s ‘Loving you’. Waar wijlen Minnie vocaal een aantal octaven gemakshalve haalt, hanteert zangeres en echtgenote Dana Pope lage vocalen.

Daar om heen improviseert en speelt Waters de sterren van de hemel. Overige tracks zijn: ‘It’s a party in here’,’I wanna love you’ (ballad, vocalist Glenn Jones),’Watching the sunset’,'High steppin’, ‘Sunny days’,'Flamenco night’,'Up’,'My love is all i have’,'Red wine & you’ en de titeltrack:’My loves’.
‘My Loves’, is uitgebracht op het Red River Entertaint label.