Beyonce maakt spraakmakend album, ze legt haar ziel bloot

Beyonce_banner.png

Fans hebben drie jaar moeten wachten op de nieuwe album release van Beyonce Knowles. In het diepste geheim is het album opgenomen , en viel ten doop bij de TV=-zender HBO. Als een bedreven zaken vrouw bestiert Beyonce haar imperium. Aan al elk detail is en wordt gedacht. Zo ook op het gebied van marketing. ‘Lemonade’, want zo heet het album is ondergebracht bij Itunes en streamingplatform Tidal.

Naar verwachting zal  ‘Lemonade’ de hitlijsten in de komende maanden domineren.

Nu is zaliger Prince, ‘His Royal Badness’ al verdreven van de eerste plaats van de internationale Hit charts.

‘Lemonade’ ging zaterdag avond in premiere tijdens een tv-special op de Amerikaanse zender HBO. Aan de plaat werkten onder andere The Weekend, Jack White en Kendrick Lamar mee.  Het is de zesde studioalbum van de 34jarige R&B Diva. Het album bevat samples van Andy Williams’s ‘Can’t used to losing you  (in ‘Hold on’), en Isaac Hayes’s ‘Walk on by’ (in ‘6 Inch’)

‘Lemonade’ wordt beheerst door korte, spannende video momenten. Het laat Beyonce in een sprankelende fel gele jurk zien,  en tevens met een grijpgrage baseball bad, waarmee  de ruiten van een Amerikaanse slee worden mishandeld. Onderwijl smijtend met one- liners als: “Don’t wanna lose my pride/but i’m a fuck me up a bitch and what’s worse-looking jealous or crazy”?

Verwijzend naar een bedriegelijke JaY Z, die de huwelijkse trouw niet nauw neemt.

In ‘ Freedom’ heeft ze actrice/zangeres Zendaya om zich heen. Ook Amandla Stenberg,

Frans-Cubaans soul duo Ibeyi, en sup[er-model Winnie Harlow behoren ook tot haar gevolg.

Vervolgens komen sterke zwarte vrouwen in beeld, die de zwarte Amerikaanse geschiedenis een emotioneel gezicht hebben gegeven; zoals de moeders van onder fysiek geweld bezweken Mike  Brown, Trayvon Martin. In zowel visueel als muzikaal opzicht herhaalt ‘Lemonade’ , een eer betoon aan degenen die  dezelfde huid hebben, en de problemen van hun voorouders kennen.

De stem van Malcolm X maakt deel uit  van de ‘film’ die het volgende zegt:

’De meeste genegeerde persoon is de zwarte vrouw’.