Corona Band – Switi Dyeme/Ik ben lekker

Corona-Band.png

Het Kaseko landschap ondergaat  allengs een gedaantewisseling. Niet in de laatste plaats door de theaterconcerten in 2015, en het op handen zijn Bigi Pokoe Toppers en het komende Max Nijman tribute, maar door een opmerkelijke verschijning. De Corona Band waarvan de leden afkomstig zijn uit het district

(=provincie)  Coronie -  circa 150 kilometer ten westen van de hoofdstad Paramaribo - heeft in een tijdbestek van tien jaar een schare fans verworven. 

De teksten zijn niet bestemd voor de preutsen onder ons, maar getuigen van scherpte , humor en de ‘geneugten des levens’. De megahit uit 2011 ‘Motjo Libie’ heeft de gemoederen behoorlijk opgeschud.  De vocalen van W. Bendt (Haroen) ,  Gyver en Fer zijn hilarisch en toonaangevend voor hun populariteit onder de danslustigen op feesten en partijen. ‘Ik ben lekker’,  is al weer de vierde CD van Corona Band. Spelend in een hoog tempo, in een onregelmatige 7/4 maatsoort maakt de muziek hitsig en spannend, waarin de Kwa Banjie een hoofdrol speelt. De uitputting is na een lang stuk van gemiddeld  zeven minuten dan ook nabij. Tijd om bij te tanken, of tot rust te komen is er niet.

De heren houden de tempi bewust hoog om de opwinding te handhaven: ‘Jump up Kaseko’ tot je erbij neervalt.