Het Dancehall, Soca en Afrobeat genre beheerst het danscircuit

Aya Nakamura  vermengt Afrobeat met R&B

Als product van haar familie van West Afrikaanse storytellers en poëten, genaamd griots, en de straten van Frankrijk is zij een van de weinigen die beide werelden combineert als vrouwlijke artiest uit Frankrijk. En dat heeft z/n vruchten afgeworpen, resulteerde in de mega hit “Djada”. Deze franse Afrobeat & R&B track is een geweldige kraker in de Dancehall & R&B/Hiphop wereld. Op alle feesten in het hele land waar je liefhebbers van dit genre vindt,  is “Djada” een hit. Aya zegt dat haar sound is gemaakt  “to wine up, and feel your body in a sensual way”.

aya-nakamura-2.jpgaya-nakamura-2.jpg

Franse rapper MHB

Dat kan ook worden gezegd van de Franse rapper MHB, die eigenlijk Mohammed Sylla heet (geboren op 10 september 1994). Hij is een Franse rapper van Guinese en Senegalese  afkomst. Hij geldt als grondlegger van het muziekgenre dat bekend is als Afrotrap (een mix van Franstalige rap en Afrobeat). Zijn liedjes werden opgepikt door radiostations in Frankrijk en bereikten het grote publiek. Een daarvan is “Bravo”. Ook binnen de voetballerij werd zijn muziek opgepikt en populair, onder meer de voetballers Paul Pogba en Alexandre Lacazette vierden hun doelpunten met de danspasjes van MHD. Ook het genre Soca (Soul-Calypso) maakt furore op de Nederlandse dansvloer.

mhd.jpg

KES

Ook het genre Soca (Soul-Calypso) maakt furore op de Nederlandse dansvloer. Zangeres KES voert de lijst aan met “Hello”. Dit nummer heeft duidelijke West-Afrikaanse invloeden. 

aya-nakamura-1.jpg

mhd4.jpg

Patrice Roberts

Daarnaast laat de op Trinidad & Tobago geboren Patrice Roberts (11 april 1985) zich niet onbetuigd. Patrice maakte furore in 2005 toen ze opviel bij de reeds gevestigde entertainers op het eiland en de Caribbean.  Met een verfrissende,  kalmerende tevens krachtige stem vertolkt zij haar vrolijke liedjes “ This is de place en I like it hot”, die in 2019 grote ogen zullen gooien. Zo gaan we swingend het nieuwe jaar 2019 in. 

patrice3.jpgpatrice2.jpg