Leslie Vos vertegenwoordiger  van degelijke Soul  in de Caraibische traditie.

 Leslie Vos is een vertegenwoordiger van de Old Skool vertolkers van degelijke Soul en romantische nummers in de Caraibische traditie. In 1968 deed hij soul-kenners opspringen van zijn zelf geschreven ‘Don’t set my soul on fire’. Niet vergeten zijn de legendarische optredens in het Palace Hotel Casino Night Club, en met de groep Reality in het Luxor theater Paramaribo (1971). Hij behoort tot de generatie als zaliger Ruud Seedorf, Erwin Bouterse, Jules Sloote, Julius Fullington, om er een paar te noemen.

Leslie heeft een imposante zangcarriere opgebouwd. En ondanks zijn leeftijd (65) weet hij van geen ophouden. En dat is terecht, en geenszins arrogant, want zijn stem is zeer geconserveerd. Op de vraag hoe het kan , antwoordt hij bescheiden: een goed en regelmatig leven, ondanks frequente optredens in Suriname, Indonesie, Curacao en Aruba. Op dit laatste eiland mocht hij het levenslicht aanschouwen. Zijn laatste uitgave ‘Blauw’ (vernoemd naar Hemelsblauw van Will Tura), is een kennismaking met het taalgevoel van Leslie. Vertalingen van ‘You needed me’ (ballad), ‘Don’t play that song’ (bachata), in het Papiamento sieren dit album. Ook doet hij zich van zijn Surinaamse kant spreken: ‘Blaw’ en ‘Yu lobi mi’ van Anne Murray prachtig, en gevoelig neergezet.

Wie van Leslie’s warme stem wil genieten kan dit album voor 15 euro inclusief verzending in Nederland verkrijgen. Stuur een mail naar admin@leslievos.nl en je ontvangt van zijn team overige details. Ook kun je op zondag 4 oktober 2015 Leslie live meemaken tijdens de Sonde Fatu in Brasserie De Houten Vier, Amsterdam Zuidoost. 

 

Kijk ook op onze facebook pagina.

Of op de website van Leslie Vos