louiswiebers.jpg

Louis H. Wiebers (Paramaribo, 1926) in de jaren zestig ambtenaar derde klasse op het ministerie van Binnenlandse Zaken in Paramaribo, is de geestesvader van het eerste tienermagazine in Suriname; TienersGids (1965-1970).

Dit magazine omvatte wetenswaardigheden van idolen als: Elvis Presley, Cliff Richard, Otis Redding en Sam Cooke. TG was dan ook mede bepalend voor de leescultuur onder de jeugd.

Louis werd in die jaren redactioneel ondersteund door de onlangs overleden omroeper , DJ en programmamaker van Radio Apintie, Werner Duttenhofer, en anderen. Gezamenlijk legden zij de basis voor de advertentie-cultuur in de geschreven media, songteksten, en romantische verhalen.

Daarnaast was Louis in de jaren zestig actief als showbizz-organisator.

Legendarisch waren de tienerfeestjes (fuifen) aan de Frederik Murraystraat, en het concert van Oscar Harris & The Twinkle Stars in Theater Star (1969).

De brandweer stond op het punt tot ontruiming van de zaal over te gaan, wegens overbezetting.

Echter een onder het publiek aanwezige invloedrijke politicus, die de spuitgasten verzekerde dat het optreden niet langer dan anderhalf uur zou duren.

Met de opkomst van de digitale-en sociale media is het mogelijk de beelden en geschreven teksten van toen te laten herleven, afgewisseld met actueel showbizz nieuws, cd, plaat en boek recenties, advertenties en (recent) fotomateriaal van artiesten.

Ook wordt de mogelijkheid voor de lezer gecreëerd suggesties te doen, teneinde deze website te verbeteren.

 

TienersGids voor de tieners van toen, en de ouderen van nu in een geactualiseerde en verbeterde vorm, dankzij de verkregen rechten van pionier, Louis H. Wiebers.