Porgy and Bess Jupilerzaal, Chasse theater, Breda

porgy&Bess.jpg

 

Porgy and Bess
zo 1 mrt 2015 | 14.30 tot 17.20 | Jupilerzaal, Chasse theater, Breda

Tachtig jaar na de première en zestig jaar na de Nederlandse première komt Gershwin’s meesterwerk Porgy and Bess terg naar Nederland. De originele Amerikaanse cast van dit internationale meesterspektakel met maar liefst 130 acteurs en een groots symfonieorkest maakt een exclusieve tournee langs Breda en Amsterdam. Een unicum want slechts zelden wordt toestemming gegeven om deze opera op te voeren.Het verhaal, dat zich afspeelt in een zwarte gemeenschap in de jaren ‘30 van de vorige eeuw, is nog altijd even meeslepend. Tijdens een ruzie om een spelletje craps vermoordt louche dronkaard Crown zijn tegenstander. Hij vlucht en laat zijn vrouw Bess alleen achter. Invalide bedelaar Porgy vangt haar op en ze worden verliefd op elkaar. Dan keert Crown terug om Bess voor zich te winnen en ontstaat er een ruzie tussen beide mannen, waarbij Porgy Crown vermoordt. Wanneer Porgy gearresteerd wordt, vreest Bess dat hij niet meer terug zal keren en laat zich door drugsdealer Sportin’ Life verleiden om met hem mee te gaan naar New York. Wanneer Porgy bij terugkomst hoort dat Bess hem verlaten heeft besluit hij haar te gaan zoeken, ondanks zijn handicap.

Porgy and Bess is een kleurrijk, bewogen en groots theaterepos dat je tot op het bot raakt met prachtige klassiekers als Summertime, I got plenty of nothing en It ain’t necessarily so. Een opera geschreven door het leven zelf, zoals New York Times het typeerde: “Kunst wordt leven en het leven wordt kunst! Porgy en Bess is verscheidene keren op vinyl en CD vast gelegd door Miles Davis, Louis Armstrong , Ella Fitzgerald en anderen. ” www.stardusttheatre.com

Prijzen tussen € 13,80 tot en met € 75,80l
Genoemde verkoopprijs is inclusief plaatsbewijs en € 3.80 theaterservice die onder meer reserveringskosten, consumptie, garderobe en e-ticket bevat. Bij alle theatervoorstellingen in de MK2zaal en bij alle kinder/familievoorstellingen is er geen consumptie in de kaartprijs inbegrepen. In die gevallen is de theaterservice € 1,20. 

variabele prijzen
Hoe eerder u reserveert, hoe goedkoper u uit bent.
Chassé Royale - za 28 feb

Laat u extra verwennen. Alles op één plek en geen wachttijd bij garderobe of buffet. U wordt voor aanvang ontvangen met koffie, thee en zoetigheid in de Jos Hofkens foyer. Daar kunt u ook uw jas ophangen. In de pauze staat uw consumptie voor u klaar. U kunt zelfs kiezen voor een goed glas champagne én wij gaan rond met bittergarnituur.

(Overige) Speeldata
vr 27 feb 2015 | 20.00 tot 22.50 | Jupilerzaal
za 28 feb 2015 | 20.00 tot 22.50 | Jupilerzaal
zo 1 mrt 2015 | 20.00 tot 22.50 | Jupilerzaal

Bron: Chassee Theater