Prince (1958-2016),  bij leven al een legende.

prince_banner.png

In Memoriam Prince.

Geen artiest ter wereld had zo een moeilijk, ontoegankelijk karakter als ‘His Royal Badness’, want zo werd Prince ‘liefkozend’ genoemd. Prince overleed onverwachts op 21 april 2016. Hij werd 57 jaar.
Onmiskenbaar een super-talent; noch vriend , noch vijand zal dat ontkennen.

Interviews? Daar moet je niet bij majesteit Prince wezen. HIj zette zijn handtekening achter maar liefst 15 albums ( althans wat wij kennen). En dan heb je nog The VAULT, de schatkamer waarvan hij bij leven beweerde dat er voldoende materiaal is om nog veertig albums uit te brengen. Zijn Koninklijke hoogheid had het voortdurend aan de stok met de machtige platenbazen. Een geschil met maatschappij Warner leidde er toe , dat hij zich bediende van de naam: TAFKAP, The Artist Formerly Known As Prince.  Dat tekent het mysterieuze rond deze kunstenaar. Zijn debuut LP Prince for you uit 1979 was al een raar onconventioneel project. De hit “Soft and wet” had invloeden van James Brown, en Sly Stone. Prince maakte zich op als Little Richard, speelde gitaar als Jimi Hendrix (zie gitaar riff in ‘Purple Rain’, herleidbaar naar Hendrix’s  “Angel”) en kon zich bewegen als The Godfather of Soul.Hij kon vrijwel onzichtbaar toeven tussen de mensen en tijdens concerten. Zo zat hij ooit op de tweede rij van een concert, genietend van George Clinton. Hij kwam op voor zichzelf en vele andere artiesten die hun rechten zagen verdwijnen in de zakken van de plantenbonzen , en streamingsites. Van huis uit Soul & Gospel zangeres en front woman van de legendarische Staples Singers. Met Mavis nam hij twee albums op , op zijn platenlabel Paisley Park.


mavis staples.jpg

Mavis:  ‘De eerste keer dat ik Prince ontmoette kwam hij naar de Shrine Auditorium waar ik een concert met de Staples Singers gaf. Mijn beide zusters zeiden: Hij is zo cool, hij is zo schattig, en hij ziet er zeer verzorgd uit. Waarna ik zei: Ik ga  het onverschillig (be) spelen. Hij kwam vervolgens het podium op, en ik gilde het uit”. Zo’n sterke persoonlijkheid had hij’