Shakira en Prince Royce in innige samenwerking 

Shakira-banner.jpg

 ‘El Dorado’ is het nieuwe album van Shakira. Deze Columbiaanse zangeres heeft  Spaanstalige up-tempo’s  en reggaeton opgenomen (en drie Engelse titels).  Naast het ruige werk is er ook plaats voor een gevoelige ballad  ‘Nada’ Behalve de samenwerking op ‘El Dorado’ met Maluma, Nicky Jam, en Black Jam, is ook Prince Royce van de partij. Zijne Koninklijke Hoogheid  pronkt  met  ‘De ja vu’ op de Tropical hitlijst, z’n ondertussen vijftiende nummer 1 hit. 

Hiermee heeft  ‘His Royal Bachata’ collega’s Gilberto Santa Rosa en Elvis Crespo gepasseerd. Die hebben  veertien nummer 1 hits op hun CV staan.  Hij wordt slechts voorbij gestreefd door Marc Anthony en Victor Manuelle, die de roede van Salseros, Merengitos en Bachatitos  aanvoeren met  achtentwintig nummer 1 hits.

‘ Ik  voel mij gevleid en dankbaar dat ik mij tussen  deze grote artiesten  mag nestelen, die ik enorm bewonder.  Marc Anthony en Victor Manuelle  hebben al jaren hun sporen verdiend in het Latijnse genre en zich ook nog gehandhaafd’, zegt Prince Roy in een interview. 

Volgens Nielsen music heeft de bachata ‘ Deja vu’ in de afgelopen twee maanden  14.3 miljoen streams gehaald bij de Latijnse radio stations.

Meer dan andere Latijnse artiesten heeft Royce sneller hits gescoord  binnen zes jaar, zes maanden, en 2 weken na zijn eerste hit: ‘Stand by me’, die de nummer 1 notering haalde op 14 augustus 2010.  (Het is origineel is in 1960 uitgebracht door de soulzanger Ben E King, red). Royce vervolgt, ‘Het behalen van 15 nummer een hits op de Tropical hitlijst in minder dan zeven jaar is een prestatie. Ik ben er trots op en bedank mijn fans , radio programmamakers, en mijn team en iedereen die mijn muziek door de jaren heen heeft  gewaardeerd.

 

shakira-prince-Roy.jpg