A Tribe Called Quest hervindt zichzelf

tribe-Quest-1.jpg

De overgebleven leden Q-Tip en Jacobi White van A tribe called Quest
(Op de achtergrond de overleden Phife)

De eerste release in 18 jaar tijd. Vers van de  pers is het album ‘We got it from here ….Thank you 4 your service’. De Hip Hop groep van weleer uitgedund van 4 naar 2 leden maakte haar opwachting is het programma Saturday Night Live. Officieel  heeft de groep een contract getekend met Creative Arts Agency voor de wereldwijde presentatie in alle werelddelen. De voormalig viertal had in het verleden al haar zakelijke belangen ondergebracht bij Cara Lewis.

A Tribe , volledigheidshalve, bestond uit: Q-Tip, Phife Dawg, Ali Sheheed Muhammed en Jacobi White, zijn officieel in 1998 uit elkaar gegaan,  nadat  hun 5e album ‘The Love Moment’ voor een Grammy werd genomineerd. Rond die periode rezen er problemen met de toenmalige platenmaatschappij Jive records.

De groep kwam door de jaren heen incidenteel bij elkaar, het meest recent als support act tijdens Kanye West’s Yeezus Tour in 2013,  maar nam geen nieuw materiaal op. Hierdoor dreigde de hoop op een nieuw Tribe album als een nachtkaars uit te gaan, nadat  Phifes  kwam te overlijden aan de gevolgen van diabetes op 22 maart 2016.

Maar in augustus 2016  kwam Epic records baas L.A. Reid met het bericht dat er een kersvers album was geboren. Tribe-lid Phife had voor zijn overlijden compleet nieuwe teksten opgenomen. Daarmee zag het zesde Tribe album het levenslicht met bijdragen van Busta Rhymes, Andre 3000, Kendrick Lamar, Talib Kweli en Jack White.  Het geluid van de groep is onveranderd gebleven aldus Rico, en Sticks, leden van Opgezwolle  in De Wereld Draait Door (DWDD) van dinsdag 14 november. Deze bewering klopt aardig , want de overgebleven leden zijn nu begin 40, maar hebben nog steeds de vocale klank van de destijds Hip Hop twintigers. De teksten zijn steenhard en vertegenwoordigen de harde werkelijkheid van het hedendaagse Amerika onder de toekomstige president Trump.

tribe-Quest-2.jpg

Cover van het album: ‘We got it from here… Thank you 4 your service’

‘We the People’ van Hip Hop formatie A Tribe Called Quest

tribe-Quest-3.jpg

tribe-Quest-4.jpg