William Bell – This I where I live

WilliamBell_this-is-where-i-live.png

William Bell behoort de laatste coryfeeën van de Old Skool Soul uit de hoogtij dagen van het STAX/Colt/ Atlantic imperium. Deze soul veteraan (16 juli 1939)

Begon ooit op het Stax Label in de jaren zestig. Scoorde met ‘You don ’t miss your water, ‘Private number’,  en ‘Tribute to a King’ wereld hits, totdat STAX in 1974 officieel  failliet werd verklaard. Daarna vond hij onderdak bij Mercury records, waarna hij zijn eigen label Wilbe records in 1981 oprichtte.  Vervolgens waren er releases  in eigen beheer, die niet opvielen.  Op 3 juni 2016 verscheen ‘na vijf jaar afwezigheid  de release ’This is where i live’ op het heropgerichte STAX label. Een echte William Bell album. Zoetgevooisde Rhythm & Blues en Soul zoals de fijnproever het nog uit de succes jaren kent.Soul om er warmpjes bij elkaar van te genieten,  op de sofa, naast de open haard , en ook op de dansvloer. 

William Bell verschijnt zondag 10 juli 2016 op het Northsea Jazz festival  met zijn eigen orkest onder leiding van meester blues gitarist  Roy Roberts.