Althea René - Live in Detroit

Althea René - Live in Detroit


We kennen allen de alt-saxofoniste Candy Dulfer (dochter van Hans Dulfer). In mindere mate is altiste Mindi Abair bekend bij het grote publiek. Nog minder bekend is de Amerikaanse fluitiste Althea Rene, eveneens dochter van een bekend muzikant.

Vader lief was jarenlang een van de stuwende krachten achter de Funk Brothers, de centrale begeleiders van het bekende Motown label. Ze begon al met fluit spelen op haar vierde levensjaar. Het kan daarom geen toeval zijn dat Althea Rene haar live album in Detroit heeft opgenomen. Ze behoort tot de categorie Smooth Jazz players. Een zeer gevarieerd album waar alle instrumentalisten aanbod komen. Een van de betere tracks hierin is ‘ ‘As you read my mind’. Een cover versie van Deniece Williams ‘Free’, een nummer uit het soft-soul genre, heeft Althea Jazzy geïnterpreteed, goed als achtergrond tijdens het tafelen. Althea mag zich de eerste instrumentalist op fluit noemen, die de eerste plaats heeft bereikt van Billboard Music Charts.

Alvorens de schreden naar de professionele showbizz te zetten, heeft Althea 11 jaar als Deputy sheriff in Wayne Country gewerkt. Oh what a woman!