Nieuws

Jeangu Macrooy zet in met swingend nieuw lied

Dit is het nieuwe songfestivalnummer van Jeangu Macrooy

‘Birth of a New Age’

Jeangu Macrooy (27) zal Nederland vertegenwoordigen op het aanstaande Eurovisie songfestival in Rotterdam Ahoy, van 18 tot en met 22 mei 2021 met het nummer ‘Birth of a New Age’  met of zonder publiek.

Dit festival werd vorig jaar afgelast vanwege de heersende Corona-pandemie.

Alle Euro-deelnemers mogen van de organisatie opnieuw inzetten, doch met een nieuw lied.

Jeangu liet het zich twee keer zeggen, voegde naast een Gospel koor ook twee slagwerkers toe aan zijn muzikale ondersteuning. Een percussionist en de tot nu ongebruikelijke *Skratji maken deel uit van de begeleiding. “Birth of a  New Age”, heeft een refrein in het Surinaams: “ Yu no man broko mi”, mi na afoe sensie”, hetgeen betekent “Je kunt mij niet breken of vernietigen, want ik ben een halve cent”, in het Engels: “You can’t break me, because i’m half a cent”.

Jeangu Macrooy maakte zijn cd debuut in 2018 met de cd “High on you”, waarop het traditionele Surinaams lied “Aisa” is opgenomen.

*De Skratjie is een belangrijk percussie-instrument, bestaande uit een grote trom/pauk met daarop een bekken. Deze geeft het basisritme aan. De naam betekent letterlijk schraag en duidt erop dat deze trom meestal op een houten rekje wordt geplaatst.

 

Comment here