ArtiestenNieuws

Mede-oprichter Kool & The Gang Ronald ‘Khalis’ Bell overleden

Mede-oprichter Kool & The Gang Ronald Khalis Bell overleden

Ronald ‘Khalis’ Bell, een van de mede-oprichters van de wereldberoemde band Kool & The Gang, is op 68-jarige leeftijd overleden in zijn huis op de Virgin Islands. Dat heeft zijn vrouw, en manager, Tia Sinclair Bell laten weten via een persbericht.

‘Khalis’ was songwriter en producer van een paar van de grootste hits die de band heeft voortgebracht, waaronder Celebration (1980) en Cherish (1985). De exacte doodsoorzaak is niet bekend gemaakt. Bell was gedurende 50 jaar de drijvende kracht achter Kool & The Gang en boekte wereldwijd succes met de band.

Kool & The Gang werd in 1964 opgericht door Bell en zijn broer Robert, samen met Dennis Thomas, Robert Mickens, Charles Smith, George Brown en Ricky West. Hoewel de groep eerst nog een aantal andere namen bedacht voor hun band, gingen ze uiteindelijk voor de naam Kool & The Gang. Hun karakteristieke geluid was een mix van jazz, soul en funk. De band won twee Grammy Awards en deed muzikale samenwerkingen met onder meer Elton John, Kid Rock, The Roots en The Dave Matthews Band. Ook gingen ze op tournee met rocklegendes Van Halen.

De muziek van Kool & The Gang werd onder meer gebruikt in de films RockySaturday Night Fever en Pulp Fiction. In 2015 werd de legendarische band geëerd met een ster op de Hollywood Wal of Fame.

Comment here