basmati-rijst-met-kousenband-no-klik.jpg

Ingrediënten:
Bereidingswijze:

1.Kip de luxe:
STAP 1: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
STAP 2: Voeg honing en Chinese vijfkruidenpoeder aan Moksie Metie Trafasie (marinade) toe en meng het goed; verdeel de marinade over het vlees (gehalveerd)  en schep het om. Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
STAP 3: Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht van tevoren.
STAP 4: Doe het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover.
STAP 5: Grill het 20-25 minuten in de oven op 200 graden. 
2. Kousenband de luxe:
STAP 6: Kousenband (schuin gesneden) 5 minuten in ruim water koken en afgieten (zo blijft de kousenband vers groen en wordt tevens het beetgaar).
STAP 7: Olie verhitten, ui en knoflook (geperst) lichtbruin fruiten; Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken.
STAP 8: Kousenband, Trassie Trafasie en Madam Jeanette peper toevoegen, omscheppen, daarna het water toevoegen en 10 minuten koken; de laatste 5 minuten tomaat (in stukjes gesneden) en Kip de luxe erbij doen, omscheppen en laten pruttelen.
TIP: Probeer ook deze Surinaamse Gerechten: Rijst Gerechten en Kookvideo's