ArtiestenNieuws

Simply Red speelt toonaangevende, volwassen Blue Eyed Soul

Simply red Blue eyed soul
Je moet een widget, rij of vooraf gebouwde lay-out toevoegen voordat je hier iets ziet. 🙂

Simply Red speelt toonaangevende, volwassen  Blue Eyed Soul

Als zelfs de Isley Brothers je debuut-  single uit de jaren tachtig opnemen , en je laat naderhand horen geen eendagsvlieg te zijn, dan mag je met recht als Simply Red, je nieuwe album de titel

“Blue Eyed Soul” meegeven.  Een zeer productieve Mick Hucknall neemt zijn mannen mee in de tocht van de eigenhandig geschreven Soulnummers. Anders dan vorige uitgaven  heeft dit album een eigen karakter. Zacht en toch door dringend, simpel en toch daadwerkelijk aanwezig is. Mick Hucknall  is een  van de meest respectabele singer-songwriter s van het Britse schiereiland.  Wat hem en de begeleiders groots maakt , zijn niet de  voor de hand sprekende titels.  Op “Blue eyed Soul” tiert de zorgvuldigheid. Simply Red doet je genieten op een innemende manier , waarmee je wordt gedwongen aandachtig te luisteren naar de inbreng, soulful, een geen overvloedige blaas-en strijkwerk. Eerder timide dat bij de groep past.

Mr Red laat zowel de debutant als de routinier  genieten van d puurheid, en onschuld.  Alle nummers zijn opgenomen in de British Grove’s  Studio in London. Voor de productie plaatste Andy Wright zijn handtekening. Hij was ook verantwoordelijk voor eerdere producties van Jeff Beck, Eurythmics en Simple Minds. Drie tracks springen er met kop en schouders uit: de strelende “Complete love”, een ouderwetse James Brown- achtige “Thinking of you” , en de romantische “Tonight”.  De limited edition CD is uitgevoerd in een hardcover, die in een beperkte oplage is verschenen.

Tracklist  2 bevat diverse remixes.

Comment here