Nieuws

Beste reistijd om naar Suriname te gaan.

beste tijd om naar Suriname te reizen

Als je naar Suriname op vakantie gaat, wil je natuurlijk graag lekker weer. Misschien vind je het daarnaast belangrijk dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij voor beste reistijd Suriname niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden.

Reisexpert Lizet, die al jaren in Suriname woont, geeft je graag advies over de beste reistijd voor je Suriname vakantie. Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt, kijkt ze naar het klimaat, en naar de drukte in de verschillende maanden. Zo kun je een goede afweging maken bij de keuze van je vakantieperiode. Hieronder lees je meer over de beste reistijd Suriname.

De beste reistijd Suriname is in de maanden februari t/m april en juli t/m november. In de overige maanden kun je ook prima een rondreis Suriname maken.

Klimaat

beste reistijd Suriname

In Suriname is het het gehele jaar door tropisch warm met temperaturen van tussen de 30 en 35 graden en een hoge luchtvochtigheid. ’s Nachts koelt het af tot rond de 20 graden Celsius. Het land is voor een groot deel bedekt met tropisch regenwoud en het hele jaar door kan er dan ook regen vallen. Suriname kent verschillende regenseizoenen. Het korte regenseizoen loopt van begin december tot begin februari en de grote regentijd is van eind april tot begin augustus. Deze perioden zijn echter niet heel stabiel, per jaar kan het licht afwijken.

Wat betreft het klimaat, is de beste reistijd Suriname tijdens de maanden februari t/m april en van juli t/m november. In de overige maanden kun je ook prima een rondreis Suriname maken, alleen heb je dan meer kans op een tropische bui. In mei en juni valt de meeste regen. Deze buien duren overigens meestal niet de hele dag, maar zijn vaak korte heftige buien.

Drukte – Beste reistijd Suriname

Weer Suriname

De drukste maanden in Suriname zijn februari, maart, juli, augustus, oktober en december. In de maanden januari, april t/m juni, september en november is het het rustigst. Het toerisme is alleen nog niet echt een groot begrip in Suriname, dus je zult nooit het gevoel hebben dat je tussen horden toeristen loopt. Rond de drukkere perioden kunnen de (ticket)prijzen wel aanzienlijk hoger worden.

Speciale Evenementen

Suriname beste reistijd

maart: Holi Phagwa

In de Palmentuin in Paramaribo is het ieder jaar een feestelijke bedoeling met Holi. Het Hindoestaanse feest met het gekleurde poeder is tegenwoordig een zeer bekend feest. Leuk om mee te maken als je rond deze periode in Suriname bent!

april: Wandelvierdaagse

De Surinaamse avondvierdaagse is een uniek evenement. Het is niet alleen een wandelevenement, maar tegelijkertijd een culturele manifestatie en een geweldige show van kleding en dans.

juli: Keti Koti

Op deze ‘Dag der Vrijheden’ wordt het einde van de slavernij gevierd. Het is een erg belangrijke feestdag in Suriname. Het is een feest met veel muziek, dat vaak tot in de kleine uurtjes door gaat.

oktober/november: Divali

In Suriname is Divali vanaf 2010 een nationale feestdag. Na zonsondergang steken gelovige Hindoe’s in en rondom hun huizen lichtjes aan, vandaar dat het ook wel ‘lichtjesfeest’ genoemd wordt. Met name op het Onafhanklijkheidsplein zie je veel lichtjes. Het is een van de belangrijkste feesten binnen het hindoeïsme en dus zeker een bijzonder feest om een keer mee te maken.

25 november: Surifesta/Onafhankelijkheidsdag

Gedurende de maand december zijn er een hoop feesten en vieringen in Suriname. Zo is op 25 november de dag van de onafhankelijkheid en worden er rond de jaarwisseling veel feesten georganiseerd. Ook zijn er rond deze periode veel Surinamers op familiebezoek, dus houd rekening met wat meer drukte in als je in deze periode in Suriname bent.

(Met dank aan betterplaces.nl)

Comments (1)

  1. Hartstikke gaaf, Willem!

Comment here