Recepten

Dawet trafasie

Dawet trafasie

Dawet trafasie

Hier wordt ik nou blij van: originele Javaanse dawet oftewel Dawet Trafasie.
Ingrediënten:
2 stuks verse sereh (citroengras)
500 ml Faja Lobi Dawet Trafasie (limonadesiroop met rozensmaak)
1 liter halfvolle melk
blik (400ml) Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia’s kokosmelk)
1 blik ( 450 gram) kokosvlees.

Bereidingswijze:
1. Sereh Water:
STAP 1: Sereh 10 minuten in 500 ml water opkoken en daarna ½ uur laten intrekken; na het intrekken de sereh uit het water verwijderen.
Tip: Om tijd te besparen, kan dit èèn dag van tevoren worden gedaan, hierdoor trekt de sereh nog beter in.
2. Dawet Trafasie:
STAP 2: Dawet Trafasie, melk en de 100 ml Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia’s kokosmelk) aan het sereh water toevoegen en goed mengen.
3. Kokosvlees:
STAP 3: Snijd het kokosvlees in kleine reepjes, voeg ze aan de Dawet Trafasie toe en mengen.

met dank aan: https://www.surinaamseten.nl/dawet

Comment here

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.