ArtiestenConcerten

De muzikale erfgenamen van James Brown tonen karakter

JB's treden op in de Boerderij

De hardest working man in Show-business is niet meer, maar zijn muzikale erfgenamen zijn er nog.
In de Zoetermeerse Boerderij was er en spektakelstuk van The Godfather Soul zijn nalatenschap. Geen Maceo Parker, Fred Wesley , of Sweet Charles, op vrijdag 17 mei 2019 maar andere musici die het repertoire tot in de puntjes beheersten, zoals Brown in zijn top- dagen eiste. Om dit te bewijzen is onlangs het album “We came to play” uitgebracht op het Say it loud label.

De muzikale erfgenamen van James Brown tonen karakterDe doordachte arrangementen van de JB’s gaven het concert kleur, omdat de erfenis van Brown meerzijdig is te interpreteren, zonder kwaliteit verlies.
De opzwepende korte baslijnen van oud gediende Fred Thomas bepaalde het ritme, waar de overigen zich aansloten. De blazers waren op volle sterkte , en het sein tot een noten reeks werd gegeven door de charismatische trombonist en orkestleider Tyrone Jefferson, die zijn handdoek binnen bereik had. Niet om Chris Rob af te drogen, maar om de hoog opgespeelde noten-druppels van z’n gezicht te vegen. De veeleisende arrangementen werkte als een sinaasappelpers , maar dan uit het lichaam. Keyboard-player en vocalist Chris Rob had daar geen moeite mee. Als een volleerd pupil van Mr Brown bracht hij met veel showmanship, klassiekers als: ‘’I got the feelin en Cold Sweat”. Ms Martha High daarentegen stal de show met haar witte outfit. Hoewel de jaren zijn gaan tellen was haar uitvoering van “Try me, Payback, en I Feel good “ niet onverdienstelijk. Cynthia Moore, die tientallen jaren gezamenlijk met James op de bühne stond, excelleerde in
“ It’s a man’s world, en Brown’s 1966 hit “Papa’s got a brand new bag”. Bassist Fred Thomas zorgde voor opwarmers “Make it Funky, Give it up , turn it loose”.

De muzikale erfgenamen van James Brown tonen karakter
Het kon niet uitblijven dat de Boerderij op zijn kop werd gezet met de wereld klassieker” Sex Machine” waaraan alle vocalisten meededen en natuurlijk het dol- enthousiaste publiek.
De feestgangers verlieten de zaal al dansend op de tonen van “Pass the Peas”, een nummer dat elke fan in z’n collectie heeft. Mr Star Time werd op dit dansfeestje node gemist.

Comment here