ArtiestenConcerten

Freedom concert voldoet aan verwachtingen

Diligentia Pepijn Freedom Concert

Zoetermeer, 4 december  2023

Een wandeling in de directe omgeving van het mooie en historisch centrum van Den Haag ademt statigheid uit, vanwege de oude monumentale panden en laantjes,  lopend vanaf de Korte Voorhout, Lange Vijverberg via het Kneuterdijk naar de Lange Voorhout. En daar kom je Theater Diligentia/Pepijn tegen. In dit pand werd op  zondag 12 november 2023 het Freedom Concert gehouden.

Het organisatie comité 30 juni|1juli had een divers programma samengesteld mede mogelijk gemaakt door het Ninsee (Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis) en de Gemeente Den Haag.

Het publiek werd voor aanvang opgewarmd door Erich Menig, die klassieke arrangementen op Antilliaanse en Surinaamse leest de revue lied passeren op piano, waarna MC Raissa Biekman het entertainment bal opende . Ze kondigde  Diana Geerdorf aan, die een plengoffer uitvoerde. Ook de zussen Simba en Susi Mosis hadden een cultureel aandeel. Hun sierlijke dans- bewegingen deden de aanwezigen naar adem snakken. Fenomenaal!

Voor “even” mochten de bezoekers gaan genieten van een muzikale reis, die door het vrouwenkoor Bromelia en de Afimo vrouwen groep werd geopend. Annemarie Hunsel deed de aftrap met haar zoetgevooisde liefdeslied “Joe wan wan”, voorafgegaan door “Mi Dren”. Vervolgens verscheen de nestor van het muzikale gezelschap ten tonele: Alfons Wielingen. Hij trakteerde de grotendeels aanwezige “Bigi Sma’s ” op de Billy Paul klassieker “Me & Mrs Jones“.   Verrassend was zijn keus voor  “Danny Boy”, een lied dat je niet vaak hoort. Op zijn eigentijdse manier begeleid door het Glenn Weisz Orkest zette hij deze evergreen geweldig neer. Dat gold ook voor Soul Diva Lushell Young, die haar achternaam eer aandeed. Want ze nam – sexy gekleed – de in grote aantallen zestigers mee naar de historische tijden van de bijleg ondro oso Club American Bridge, waar de soul-tegel schuivers regelmatig werden gedraaid. “Wish someone would care, “A change is gonna come “ was haar vocaal aandeel.

Ed Rust deed er een schepje bovenop  door “Home to stay, en “Harrie Hippie” te zingen; ook zo’n grijs gedraaide ballad, maar van het 53 jaar oude stof ontdaan, en fris vertolkt. Het Freedom concert werd met een tropische noot afgesloten door zanger-acteur, en voormalig MC in de talrijke Theater Thalia shows;

Borger Breeveld. Zijn uitvoering van “Day O” werd vrolijk meegezongen door de zaal. Een achtergrond koor was niet nodig!

Freedom concert

Alfons Wielingen

Foto: Tienersgids.nl

 

Alfons Wielingen

Lushell Young

Lushell Young, links orkestleider Glenn Weisz

Foto: Tienersgids.nl

 

Ed Rust

louis windzak zingt My girl

Gastzanger Louis Windzak,  zingt “My Girl”

Foto: Tienersgids.nl

 

 

Comment here