Nieuws

In Memoriam Roy Ristie

Roy Ristie overleden

Al op jonge leeftijd hadden de jongens en meisjes van het Project Moniz  (Paramaribo) in de gaten dat Roy bijzondere talenten had. Goed gebekt, altijd vol ideeën, welbespraakt, en leerling van de HBS (Hogere Burgerschool).

Dat zijn superlatieven die hem ten deel vielen, vooral tijdens het Naks Songfestival –  een tegenhanger van het Peace Forever Songfestival –  in Paramaribo. Zijn talenten als een goed redenaar in radio programma’s en als conferencier tijdens diverse (muziek) festivals, spreek-contesten, reünies (onder andere van de Surinaamse  soulgroep Falling Stones) waren opvallend.
Spreekstalmeester en organisator van dance events zat hem in het bloed.  Ook was hij present als begeleider  wanneer er een bekende artiest naar Suriname toog om enkele concerten te geven.

 

roy risti overleden
De laatste jaren was Roy actief als gemeenteraadslid van de D’66 in de gemeente Amsterdam Zuidoost, waar hij woonde. Gisteravond bereikte ons het droevig bericht dat hij het tijdige met het eeuwige heeft verwisseld. In aanwezigheid van familie en vrienden is Roy vredig heengegaan. Een besmetting met het COVID0-19 virus is hem fataal geworden.  Met het overlijden van Roy verliest de Surinaamse gemeenschap een geweldig redenaar, woordkunstenaar en bijzondere, warme persoonlijkheid. Roy Ristie (vader van Quintis) is 68 jaar geworden.  Later deze week wordt het afscheid/uitvaart nader bekend gemaakt.

Comments (2)

  1. Moge zijn ziel in rusten

Comment here