ArtiestenConcerten

Jeangu Macrooy uitgeroepen tot Serious talent

Jeangu Macrooy

Hij trad op Lowlands , niet het minste pop podium, en maakte ook zijn debuut in De Wereld Draait Door. Daarnaast maakte hij zijn opwachting op 18 november vorig jaar in het Paard van Troje. We hebben het over: Jeangu Macrooy. Door radiozender 3 FM uitgeroepen tot serious talent.

Jeangu MacrooyTja, dan heb je wel wat in je mars.  Het mag niet worden ontkend dat hij inderdaad zijn mogelijkheden aftast. Als beginnend musicus het aandurft om te werken met (geroutineerde) blazers, en nog dan cross-over muziek te maken tussen Bill Withers en  D’Angelo? “Crazy kids” heeft ontegenzeglijk de invloed van ‘Grandma’s Hands’ (Withers), maar de dertien nummers tellende CD is Macrooy’s eigen werk, en dat is knap. Toch nog een uitzondering? Ja, ‘Mama Aisa’ , is een Surinaamse  traditional dat door  enkelen met Surinaamse roots is bezongen zoals, Fra Fra Sound , lead vocal Oscar Harris,  of de met trommels begeleide vocaliste Emma Mais (1973).

Jeangu voorziet zijn versie met fris koperwerk , en voegt dan ook engelse lyrics toe versmeltend met Surinaamse vocals. Het album “High on you” is geproduceerd door Perquisite en uitgebracht op diens label Unexpected Records. Jeangu Macrooy is ready voor een internationale doorbraak.

 

 

 

 

 

 

 

Jeangu Macrooy uitgeroepen tot Serious talent

Mooi dat Jeangu dit jaar Nederland mag vertegenwoordigen op het Songfestival.

 

Comment here