ArtiestenNieuws

Joss Stone bewandelt het pad van de soft Soul

Joss Stone bewandelt het pad van de soft Soul

Joscelyn Eve Stoker (Dover11 april 1987), beter bekend onder haar artiestennaam Joss Stone, is een Engelse soul-, R&B– en blueszangeressongwriter en actrice. Stone werd eind 2003 beroemd na de release van haar platina debuutalbum, The Soul Sessions.  Op dit album wordt Joss  onder meer gesteund door Betty Wright (RIP), Benny Latimore en Little Beaver, die hun sporen hebben verdiend in de Miami Soul scene.  In 2004 werd haar nummer 1-album, Mind, Body & Soul uitgegeven. Het album en de bijbehorende leadsingle You Had Me werden in 2005 genomineerd voor een Grammy Award. Dat jaar kreeg Stone ook een nominatie voor “Beste nieuwe artiest”. Ze werd in Engeland in 2004 uitgeroepen tot een van de meest belovende acts van 2004.Haar derde studioalbum, Introducing Joss Stone uit 2007, werd het tweede hoogste debuut ooit voor een Britse vrouwelijke soloartiest in de Billboard 200. Daarna heeft Stone nog tal van albums uitgebracht.

Joss Stone bewandelt het pad van de soft Soul

 

Haar stem valt deels te vergelijken met de Amerikaanse zangeres Janis Joplin, die in 1970 aan een overdosis drugs overleed.  Waar in de Soul Session de invloedrijke  diepe, rauwe  Soul wordt bespeurd werd dit enigszins verlaten in de albums daarna. Op haar laatste uitgave: “Never forget my love”, horen we Stone van haar gereserveerde kant,  in een meer seventies achtige soft soul setting. Ze is enorm getalenteerd, en veelzijdig, laat zich niet binden, en weet wel degelijk wat ze wil. De Grammy awards die ze in de wacht heeft gesleept liegen er niet om, en een verkoop wereldwijd rond de 13 miljoen albums ook niet.

Of ”Forget my my love” dit record ook haalt, valt te bezien. Geen onaardig album, maar totaal anders dan gewend. En toch heel aardig om zachtjes naar te luisteren, en weg te dromen, in vooral de viool- partijen.

Comment here