ArtiestenConcertenNieuws

Jubileum concert Etto Sedney ondanks kou en regen een groot succes

. Soul Genius Etto Sedney vierde zijn 55e jubileum met een spetterend concert in de Oude Kerk

Zoetermeer 3 december

In het herdenkingsjaar van het Nederlands slavernijverleden zijn er veel voorstellingen gemaakt over kolonialisme en slavernij. Waar het hier ging over lijden, herdenken, verwerken van veel leed, is er verrassend in het najaar veel amusement geweest. Soul Genius Etto Sedney vierde zijn 55e jubileum met een spetterend concert in de Oude Kerk , in Charlois Rotterdam-Zuid. Hoewel het pijpenstelen regende en een paraplu geen overbodige luxe was, zaten er genodigden en belangstellenen ongeduldig in hun stoeltjes. Gelukkig voelde de mooie, ronde stem van vocalist en altsaxofonist Tommy Thompson als een warme deken. Natuurlijk werd er volop herinneringen van toen opgehaald, totdat MC Soesen Reger de aandacht trok. Ze kondigde de eerste gastvocalist aan: Eddy Assan. Hoewel de jaren  zijn gaan tellen, wist Eddy de handen op elkaar te krijgen en assistentie kreeg van het publiekelijke vrouwenkoor die de achtergrond vocalen voor haar rekening nam. Ladykiller Assan is nog steeds in goede conditie.

Ofschoon het jubileum in het teken stond van Etto, ontkwam je er niet aan om zijn Falling Stones zangbroeders een noot te laten zingen, Henry Cumberbatch liet het immer populaire  “Don’t hang me high” horen, waarmee hij de menigte in vervoering bracht. Ergo: Hij deelde de zaal mede dat hij (voorlopig) om privé redenen met zingen stopt. De volgende gast dacht daar anders over, want bassist Glenn Pocorni bracht de uit 1967 afkomstige golden oldie “Got to be mellow” op een fantastische wijze.

(De Amerikaanse zanger Leon Haywood zal vanuit het hemelse paradijs trots zijn, dat z’n Rhtyhm & Blues kraker niet in de vergetelheid is geraakt).

Vergeten hebben de fans Oscar Harris zeker niet, want smachtend wachtten de dames gekleed in cocktailjurken en gala op hun “Sribie Yapong”; een door Oscar bewerkte versie van “Wonderful Tonight”. De tekst in het Surinaams werd door een ieder gewaardeerd. Het is immers humoristisch, en is tegelijkertijd een ode aan de mooie, sierlijke Caraïbische vrouw.

En natuurlijk Star of the show. Gekleed in een  sprankelend goud/zilver gestoken kostuum maakte hij zijn opwachting. We kregen “Reet Petite, You made me so very happy, God Bless our love, en Let them talk” te horen.

Hoewel het stuk voor stuk covers, zijn,  heeft dit repertoire Etto Sedney groot gemaakt. Daar hebben de begeleiders ontegenzeglijk een belangrijke steen aan bijgedragen: Benny Alwart (bas), Urvin Doornkamp (drums), Glenn Gaddum (toetsen), Ruben Semmoh (gitaar) , Joe (trumpet) en Sharief (Tenor- en Alt saxofoon).

Comment here