ArtiestenConcerten

Kool & The Gang keert na tíen jaar terug met hit ‘Sexy’

Kool and The Gang Comeback met "sexy"

Nieuws, heet van de muzieknaald

De legendarisch funk-pop formatie Kool & The Gang verschijnt na een afwezigheid van 10 tien jaar met een single. “Sexy (Where’d You Get Yours)”. Dit lied met dito Afro-Amerikaanse videoclip doet erg seventies-achtig aan, de periode van de Blaxploitation films als ‘Superfly, Willie Dynamite, Coffy en Cotton comes to Harlem’. De hit –single drong de Billboard R&B Charts binnen, en nestelde zich op nummer 28., sinds 14 juli 2016. De laatste keer dat de groep op de airplay list voor zes weken stond was in 2006 met ‘Steppin into love’ op 8 juli van dat jaar. De hoogste notering was toen 38ste . In 2005 met ‘No show’ bereikte de hitmachine de 36 ste plaats.

Kool & The Gang keert na tíen jaar terug met hit ‘Sexy’Daarvoor waren het de jaren zeventig en tachgtig dat de New Yorkers de hitlijsten konden sieren. (Hoewel de volwassen R&B Songs Airplay chart pas in 1993 z’n entree maakte). Dit funk-ensemble bereikte voor het eerst in 1969 de Billboard R&B charts met de gekijknamige song ‘Kool & The Gang’, en reikte tot nummer 19. De groep vervolgde z’ n weg met neegen nummer één hits als: ‘Hollywood Swinging’ (nummer 1 in 1974), ‘Ladies night’, drie weken in 1979), ‘Joanna’ (twee weken in 1984). In 1981 hadden ze een monsterhit met ‘Celebration’ in de Billboard Hot 100.

Kool & The Gang keert na tíen jaar terug met hit ‘Sexy’Volgens Nielsen music heeft de nieuwe track de meeste speeltijd gekregen. De meeting liep af op 31 juli 2016 . ‘Sexy’ werd uirgebracht tijdenbs de groep’s ‘Keep the Funk alive US Tour’, die tot en met eind augustus zal duren. Zanger Walt Anbderson heeft de groep onlangs versterkt. Kool & The Gang bestaat uit de basiskrachten van het eerste uur¨ Ronald en Robert ‘Kool’ Bell, Dennis Thomas en George Brown.

Comment here