Nieuws

live bij Ziggo sport Natio Suriname Bermuda!

4 juni 23:50 Natio Suriname Bermuda

 

 

Natio wacht de een na grootste uitdaging

Geteisterd door grof natuurgeweld,  in de vorm van rukwinden,  zware regenval, die de straten in de hoofdstad Paramaribo, en overige steden in het binnenland deed veranderen in rivieren, heeft de Surinaamse bevolking een andere zorg. De neerwaartse spiraal waarin de economie zich bevindt.  De geldontwaarding van de SRD (= Surinaamse dollar) neemt toe. De prijzen van de eerste  levensbehoeften zoals brood, olie, suiker en rijst zijn met meer dan 50% gestegen.  Het is dat degene die familie hebben in Nederland, Curacao, Aruba en de VS op een maandelijkse toelage kunnen rekenen om de hoogste nood te lenigen.

Maar toch is er lichtpuntje dat de  (financiële) zorgen tijdelijk op de achtergrond drukt. Natio komt vanavond in beweging tegen Bermuda.  Dit land is in CONCACAF clubverband geen onbekende. Op haar pad naar de CONCACAF  champions Cup kwam clubkampioen Transvaal Devonshire Cougars in 1973  tweemaal tegen.  Wat ik mij toen kon herinneren dat het zeer behendige spelers waren, die snelle combinaties afwisselden met technische hoogstandjes. Geen eenvoudige pot voetbal dus. Maar dankzij de zeer behendige middenvelders Wensley Bundel ,  Roy Vanenburg , en de watervlugge spits Wiene Schal kon Transvaal de  Bermudaanse bergleeuwen hun wil opleggen.

Van het Nationaal voetbalelftal van Bermuda verwacht ik vanavond een zelfde voetbal-benadering: snel en attractief voetbal, dat Natio wellicht in verlegenheid kan brengen.  Dean Gorré en zijn manschappen moeten de STVS (Surinaamse Televisie Stichting, red), vragen naar de archiefbeelden. Lukt het Natio Burmuda te verslaan, dan wacht de volgende horde: Canada, dat op hoog niveau voetbalt en spelers heeft die uitkomen in de Engelse Premier League. Een primeur dat ZIGGO Sport  de “kraker”  tussen Natio en Bermuda vanavond om 23.50 uur uitzendt op kanaal 14.  Teneinde NATIO financieel te ondersteunen met een donatie   is er GoFundMe -inzamelingsactie. Lees meer

Inzamelingsactie voor Robert Geerlings van Surinaamse Voetbal Bond : Support The Natio Dream – Suriname (gofundme.com)

 

Volgende wedstrijd: Canada – Suriname op woensdag 9 juni 2021

Comment here