nostalgie

Lou Rawl you’ll never find

lou Rawls

Louis Allen Rawls (Chicago, 1 december 1933 – Los Angeles, 6 januari 2006) was een Amerikaanse soul-, gospel-, blues- en jazzzanger.

In zijn schooltijd was hij bevriend met de soulzanger Sam Cooke, met wie hij in de jaren 50 in een gospelkoor zong: de Teenage Kings of Harmony. Na zijn militaire dienst zong hij bij de groep Pilgrim Travelers. Tijdens een tournee in 1958 kreeg hij een ernstig auto-ongeluk. Hij lag hierna 5½ dag in coma.In 1962 kreeg hij een contract bij platenmaatschappij Capitol Records. Zijn eerste lp datzelfde jaar was Stormy Monday, een jazzalbum met soul- en jazzpianist Les McCann. De twee volgende albums bij Capitol, Black and Blue en Tobacco Road, waren met een bigband en kenden eveneens succes. Rawls keerde herhaaldelijk naar de jazz terug, onder meer in 2003 met zijn album Rawls Sings Sinatra.

Zijn eerste r&b-nummer, Love Is a Hurtin’ Thing, verscheen in 1966 op zijn album Soulin’. Een jaar later kreeg hij zijn eerste Grammy voor zijn single Dead End Street. Hij zou in zijn muzikale carrière uiteindelijk drie Grammy’s behalen.In 1976 brak hij wereldwijd door met het album All Things in Time, waarop het nummer You’ll Never Find Another Love Like Mine staat. In 1977 behaalde hij nog enkele hits, waaronder See you when I git there en Lady Love. In 1989 had hij samen met Dianne Reeves een hit met Fine brown frame.

Comment here