Ik ben gek op koken en bakken. Wanneer mensen smullen van mijn gerechten, ben ik helemaal happy! Ik stond al vroeg bij mijn moeder in de keuken. Logis
Read MoreIn de afgelopen dertig jaar hebben we een oase ondergaan van Surinaamse kookboeken. Een van de meest bekende is het Groot Surinaams kookboek van A.A.
Read MoreOp 1 juli vieren we Keti Koti, dat zou een nationale feestdag moeten worden vind ik, maar daar hebben we het later over ;-) Op die dag vieren we h
Read MoreHier wordt ik nou blij van: originele Javaanse dawet oftewel Dawet Trafasie. Ingrediënten: 2 stuks verse sereh (citroengras) 500 ml Faja Lobi D
Read MoreIngredienten: – 4 kopjes kannen rijst – 4 1/2 kopjes/kannen water – 1 ui ( versnipperd) – 2 teentjes knoflook (geperst) – 1/2 theelepel witte peper –
Read MoreIn mijn allereerste Moksi Alesi recept had ik al aangegeven dat er meerdere varianten waren om een Moksi Alesi te maken. Deze variant is met de surina
Read MoreDit recept is een heerlijke variatie voor een dessert. Het gerecht is oorspronkelijk afkomstig uit India. Door de Hindoestanen naar Suriname gebrach
Read MoreMijn kinderen drinken altijd siroop. Natuurlijk is het makkelijk om bij de supermarkt een fles te halen en dat aan te lengen. Maar wat is er nou
Read MoreIngrediënten: 1. Kip de Luxe: 400 gr Basmati rijst 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie 1 el honing 1 tl Chinese vijfkru
Read More