Recepten

Surinaamse siroop

Surinaamse siroop maken

Mijn kinderen drinken altijd siroop. Natuurlijk is het makkelijk om bij de supermarkt een fles te halen en dat aan te lengen. Maar wat is er nou leuker dan een echte traditie van vroeger aan te houden en je siroop zelf te maken. Ik maak meestal één keer per maand siroop, en bewaar deze dan in flessen. Zo kan ik iedere keer variëren en de kinderen vinden het ook leuk om steeds te kiezen welke smaak ze willen. Je kan eindeloos variëren, ik heb voor dit recept gekozen voor pineapple (ananas) siroop.

Benodigdheden:

  • 2,5 liter waterSurinaamse siroop maken
  • 2 pakken suiker ( 2kg)
  • 3 eetlepels citroenzuur (korrels)
  • pineapple essence
  • grote pan
  • 2 lege goed schoongemaakte flessen

Bereiding:
Schenk 2,5 liter water in de pan en breng dit aan de kook. Eenmaal aan de kook schenk je de 2 pakken suiker er voorzichtig in. Roer intussen goed maar pas op dat je je niet verbrand, het kan namelijk spetteren. Roer totdat de suiker is opgelost en laat de pan met suikerwater nog 30 minuten doorkoken op halfzacht vuur met een schuine deksel.

Comment here

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.