ArtiestenNieuws

Tabitha is emotioneel, gevoelig,  eerlijk en ook krachtig

abitha emotioneel, gevoelig,  eerlijk en ook krachtig

Zondag 1 november 2020

Het energieke van Tabitha Foen-A-Foe (Leiden, 22 juli 1992) ligt in liedjes, die levens beschouwelijk klinken, als je aandachtig naar de teksten luistert. Haar stem klinkt zacht, maar overtuigt toch door de “dwingende” manier van haar performance, vooral  tijdens  de Beste Zangers met Milow, Wulf, Dizzy Dex. Onlangs is haar debuut album “Hallo met mij” uitgebracht.

 

Een van de in het oog springende liedjes is “Het spijt me niet”, hieruit blijkt de krachtige persoon en performer Tabitha. “Hallo met mij”, vrolijk gezongen. In “Heel veel meer” laat ze zich van haar gevoelige, emotionele kant horen, prachtig, stemmig gezongen over een gebroken relatie. “Terug naar toen” gaat terug naar de periode van nostalgie, herinneringen. Willem de Bruijn en Glenn Faria zijn te horen in “Het licht gaat uit”. Bovendien is ze een voortreffelijk tekstschrijver. “Hallo met mij” telt 14 zelf geschreven nummers, dat in september is uitgebracht in eigen beheer  op het label Neof Music Group. Dat tekent haar zelfstandig- en vastberadenheid. “Hallo met mij” is echt zo’n schijf dat nooit verveelt.

Ze was met 300 miljoen streams op Sportify de meest gestreamde vrouwelijke artiest van Nederland in 2019. Tabitha werkte  in 2017 samen met Ronnie Flex aan het album  “Remi”. En nu eindelijk – nadat haar vader vorig jaar is overleden – is er tijd voor haar zelf, want de 28 jarige Tabitha is in verwachting van haar eerste kind