nostalgie

The Twinkle Stars

The Twinkle Stars

The Twinkle Stars is een vanuit Amsterdam opererende Surinaamse groep, waarin Oscar Harris en Billy Jones als zanger actief zijn. Begin jaren ’70 scoren zij hits met soulballads Try A Little Love en Soldiers Prayer.

the Twinkle Stars

1965 – 1971

The Twinkle Stars is een vanuit Amsterdam opererende Surinaamse groep die ontstaat in 1965. De band treed in het begin op in het studentencircuit met beat-en latinmuziek maar speelt later soul en funk. De eerste single T.O.P. (’69) levert meteen hit op, waarna het ook met praktisch elke volgende raak is. Oscar Harris verzorgt de leadzang en Ruud Seedorf is tweede zanger. Later voegt Billy Jones zich bij de groep die leadzang en achtergrondzang doet.
De populariteit van de formatie bereikt met de topsuccessen Try A Little Love (’70) en Soldiers Prayer (’71) een hoogtepunt. Stan Lokhin arrangeert veel nummers voor de groep.

1972 – 1978

De groep behaalt geen grote hits meer, Oscar Harris begint een solocarrière maar treedt ook nog met de groep op. Het gospelnummer Jerusalem gezongen door Billy Jones doet het goed in de Surinaamse gemeenschap. Jones maakt in 1973 plaats voor de 17-jarige Humphrey Campbell. Met de opkomst van disco gaat de groep ook meer disco-achtige muziek maken.

The Twinkle Stars

1979 – 1988

The Twinkle Stars dopen zich om tot Thunderstorm en werpen zich op een nieuw, Earth, Wind & Fire-achtig repertoire. Als Thunderstorm is de groep nog lang actief, met name in het gala-circuit.

Tekst muziekencyclopedie.nl

Comment here